Uitje voor de mantelzorgers

Op uitnodiging van Dudok en de Eusebiuskerk konden mantelzorgers even ontspannen van hun taak om 24/7 te zorgen voor hun partner met dementie.

Wat een heerlijk weertje om bij Dudok op het terras te genieten van koffie met gebak en daarna door naar de Eusebiuskerk met het beroemde glazen balkon!

Eusebiuskerk Arnhem

We werden bij Dudok ontvangen en konden lekker op het terras met elkaar even bijpraten. Daarna gingen we naar de Eusebiuskerk waar we werden ontvangen door directeur Meike Verhagen. Zij nam ons mee in de geschiedenis en toekomstvisie van de Eusebius. Ook vertelde ze kort over de tentoonstelling State of Fashion en daarna nodigde zij ons uit voor een rondleiding en de speciale attractie: het glazen balkon. Wij stapten in de lift waarna we op verschillende verdiepingen konden uitstappen. Terwijl we luisterden naar informatie over de imposante kerk via een audiotour apparaatje genoten we van het gigantische uitzicht over heel Arnhem. We hadden gehoord dat helemaal bovenin de toren een slechtvalk met jongen zat. Daarvoor waren de liefhebbers nog eens 22 traptreden verder geklommen, maar helaas, de familie slechtvalk liet zich niet zien. Een aantal deelnemers durfde het aan om op het glazen balkon te gaan staan en anderen maakten liever de foto’s. Eenmaal weer beneden aangekomen konden we nog een souvenier kopen in de City store en daarmee was het uitje afgelopen en ging iedereen weer naar huis.

Bedankt Dudok en Eusebiuskerk namens alle deelnemers, zij waren er écht even tussenuit en hebben ervan genoten!!